ZZP-boekhouder Haarlem

ZZP-boekhouder Haarlem is er voor de zzp’er die in Haarlem woont. Bent u op zoek naar een boekhouder die zeven dagen per week bereikbaar is en daarnaast ook nog eens betaalbaar. ZZP-boekhouder in Haarlem rekent u een vaste all-in-prijs van 80 euro excl. btw per maand.

Boekhouder Haarlem

Wij zijn gespecialiseerd in de zzp-administratie en weten daarom ook precies waar wij bij

Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar en geven u gevraagd en ongevraagd advies. Tips en nieuwigheden over de boekhouding delen wij ook via onze website en Twitter.

ZZP-boekhouder Haarlem

De Vaste all-in-prijs voor ons pakket die u als zzp’er betaald is € 80,– exclusief BTW per maand of € 960,– exclusief BTW per jaar.

Startende zzp’er

Als startende zelfstandige komt er heel veel op u af. Zaken waar u vooraf wellicht nooit bij heeft stilgestaan, fiscale regels die nieuw voor u zijn. Dan is het fijn om in ZZP-boekhouder Haarlem een zakelijke partner te hebben die van de hoed en de rand weet.

Door onze jarenlange ervaring met zzp’ers weten wij wat er allemaal op u af komt en kunnen we u helpen en adviseren. U vindt in ons een ervaren en professionele sparringpartner. Niets is fijner dan goed van start te kunnen gaan, wetende dat uw administratie in goede handen is.

 

Gratis startersbegeleiding

Wij bieden u als startende zzp’er al klant bent gratis startersbegeleiding aan. Een unieke service die u in het zadel helpt. Een eerste en belangrijke keuze waar wij u bij kunnen helpen is die voor de juiste ondernemingsvorm. Of het nou een eenmanszaak, vennootschap onder firma (VOF), commanditaire vennootschap (CV), maatschap of besloten vennootschap is, wij kunnen adviseren welke vorm het beste bij uw onderneming en situatie past.

Omdat ZZP-boekhouder Haarlem goed op de hoogte is van alle wet- en regelgeving kunnen wij u ook wijzen op de fiscale aftrekposten en vrijstellingen die er zijn en waar u gebruik van kunt maken.

Vindt u het prettig als wij meegaan naar de bank of naar de Kamer van Koophandel? Wij doen het graag voor u.

Manier van aanleveren ZZP-Boekhouder in Haarlem

Boekhouder Haarlem kan een scherp tarief aanbieden omdat u de administratie netjes en geordend aanlevert. Anno 2020 gaat dat via email. Mail ons het mt-940-bestand van uw bank, de verkoopfacturen en in een later stadium de onkostenfacturen.

Uiteraard is het ook belangrijk de administratie tijdig bij ons in te leveren.

Tips voor aanlevering van de administratie.

 • Open een zakelijke rekening.
 • Maak op uw pc mapjes met de namen bank, kas, verkopen en inkopen (nog te betalen).
 • Plaats de pdf van de bankafschriften met daarachter de betaalde nota’s achter het kopje bank. Of plaats daar het mt-940-beatand.
 •  Zaken die privé zijn (boodschappen, huur) privé houden en van de privérekening betalen.
 • Bewaar alle nog te betalen facturen onder een apart mapje.
 • Lever een kopie van uw oude aangiften Omzetbelasting aan en voeg tevens een kopie van uw voorgaande aangiften IB toe in de map.

 

 

ZZP-boekhouder Haarlem

Online Boekhouder in en om Haarlem

Wij zijn een kantoor dat met de tijd meegaat. U kunt als moderne ondernemer uw boekhouding digitaal (per mail) bij ons aanleveren. Uw dossier houden wij reeds digitaal bij!

Voordelen van online boekhouden

 • MT-940-bestand of pdf van uw Bankafschriften kunt u digitaal opslaan en mailen.
 • Verkoopfacturen kunt u digitaal opslaan en mailen (ook naar uw klanten).
 • Inkoopbonnen scannen en mailen.
 • Als zzp’er hoeft u alleen over een internetverbinding en scanner te beschikken.
 • Online boekhouding aanleveren bij ons is makkelijk, gratis, en u hoeft geen investeringen in software te doen.

 

Aftrekbare kosten voor de zzp’ er

Welke kosten zijn wel en welke kosten zijn niet aftrekbaar. Stel, u geeft een bedrijfsborrel, of u luncht met klanten. Deze kosten zijn aftrekbaar voor 80 procent. Dit geldt ook voor een zakendiner.

Gebruikt u uw mobieltje zakelijk dan zijn deze kosten ook aftrekbaar. Uw boekhouder dient wel aan het einde van het jaar een correctie te maken voor privégesprekken.

Heeft u thuis in uw eigen woning een telefoonabonnement dan is dat niet aftrekbaar, de kosten voor de zakelijke zijn dat wel.
Vakliteratuur is 100 procent aftrekbaar, algemene literatuur niet.

 

 

Auto van de zaak of privé-auto

De keuze voor de zzp’er is vaak lastig, een auto op de zaak of een auto privé en daar zakelijke kilometers mee rijden. Zakelijk zijn doorgaans enkel een paar opties interessant. Nieuw, 15 jaar of ouder of elektrisch.

Gebruikt u uw privé-auto ook voor uw zakelijke ritten, dan kunt u 19 cent per kilometer aftrekken van uw winst voor de inkomstenbelasting.

Rijdt u de auto zowel zakelijk als privé en gebruikt u die daarvoor meer dan 500 kilometer per jaar, dan geldt er een bijtelling over de nieuwwaarde van uw auto. Dat kan aardig in de papieren lopen. De aanschaf van een auto ouder dan 15 jaar kan fiscaal heel aantrekkelijk zijn.

U betaalt namelijk geen bijtelling maar een percentage over de dagwaarde van de auto, die vele malen lager ligt dan de nieuwwaarde.

Bijkomend voordeel is dat u in dit geval veel autokosten zoals parkeergeld, brandstofkosten en reparaties, allemaal kunt aftrekken van uw winst.

Als u in privé een auto heeft gekocht en u rijdt daar zakelijk mee. Dan zijn de benzine, het onderhoud, de wegenbelasting, verzekering geen zakelijke kosten.

U krijgt dan ook geen bijtelling voor de Inkomstenbelasting en de btw.

U moet wel uw zakelijk gereden kilometers in uw agenda bijhouden, kilometers op uw verkoopfactuur zetten-.

Voor elke zakelijk gereden kilometer mag de zzp’er € 0,19 als kosten opvoeren.

Meer info over ZZP-boekhouder Haarlem

 • info@zzp-boekhouder.nl
 • bel 06-13936399.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *