Begeleiding startende zzp’er

Begeleiding startende zzp’er. Een startende ondernemer heeft veel vragen. Op administratiegebied, op fiscaal vlak en op het gebied van verzekeringen. Boekhouder Gezocht biedt elke ZZP’er een advies op maat. Boekhouder Gezocht besteedt juist in de beginfase extra tijd aan de starter zodat hij op administratie gebied alles op orde heeft. Wij helpen ondernemingen o.a. bij de inrichting van hun administratie, kredietaanvragen bij banken en de bepaling van ondernemersvorm.  Let wel: Boekhouder Gezocht adviseert u alleen, u neemt zelf de beslissing die voor u goed voelt.

Hoe start u als zzp’er?

Schrijf u in bij de Kamer van Koophandel (KvK), vraag bij de Belastingdienst een BTW- nummer aan.

1. Kamer van Koophandel

Voor dat u echt kunt beginnen zult u zich  moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Voor de inschrijving in het handelsregister dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een afschrift van uw privé-rekening of een uittreksel uit het bevolkingsregister. Beide mogen niet ouder zijn dan een maand.

Begeleiding startende ZZP'er

2. De fiscus (Belastingdienst)

Zodra u zich heeft ingeschreven bij de KvK bent u automatisch ook ingeschreven als ondernemer voor de Belastingdienst, u krijgt een BTW-nummer toegewezen.

3. Verzekering

Als ondernemer kan u zich verzekeren tegen risico’s. Deze risico’s kunt u afdekken door zich te verzekeren.  Een bedrijfs aansprakelijkheidsverzekering, is aan te raden. Ook kunt u denken aan:   ziekte en arbeidsongeschiktheidverzekering, pensioen, glasschade, de inboedel, rechtsbijstand, transport, inkomstenderving, diefstal. Boekhouder Gezocht laat aan u de keus. Boekhouder Gezocht kan wel een adviserende rol spelen.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *