Boekhouder Hoofddorp

Boekhouder Hoofddorp verzorgt zzp-boekhouding voor de zzp’er die meer winst wil maken en zijn administratie daarom uitbesteedt. U kunt beter zelf meer uren maken en de boekhouding door een professional laten doen dan tijd verspillen aan het zelf klungelen met bonnetjes en verkopen.

Bijkomend voordeel Boekhouder Hoofddorp doet alles digitaal. All-in-prijs 80 euro excl btw per maand.

 

Boekhouder Hoofddorp online

U levert online uw mt-940 bestand van de bank aan, mailt ons de facturen en wij gaan de slag. U betaalt een vaste prijs, die is all-inclusive. U betaalt niet voor een extra telefoontje of gesprek. Wij zijn geheel transparant. De vaste prijs is 80 euro exclusief btw per maand.

 

Boekhouder Hoofddorp

Boekhouder Hoofddorp voor advies

Boekhouder Hoofddorp adviseert u over de boekhouding, belasting en over investeringen. Bijvoorbeeld als u een auto wilt kopen. Bij het kopen van een auto wordt het lastig.

Kiest u voor een nieuwe glimmende sportwagen, een degelijke bestelbus,  of koopt u privé een auto en gaat u kilometers declareren? De vraag is altijd zet u ‘m op de zaak of houdt u de auto privé?

Boekhouder Hoofddorp geeft advies wat het voordeligst is.

Voor- en nadelen nieuwe auto

  • Voordelen: zakelijk rijden, snel, veilig, schoon en zuinig.
  • Nadeel: hoge aankoopprijs.

Het voordeel van een nieuwe auto is vooral dat u auto nieuw ruikt, veilig lijkt zuiniger is dan een occasion. Dat scheelt in brandstofkosten, maar ook bpm. De co2-uitstoot is lager dan bij een occasion.

Daarnaast zijn de btw bij aanschaf, de afschrijving, brandstof- en onderhoudskosten, wegenbelasting en zijn allemaal aftrekbaar van de winst. Hoewel u bij privégebruik nog wel de bijtelling moet betalen, kunt u die kosten bijna wegstrepen tegen de financiële fiscale voordelen die gelden voor de aanschaf  van een nieuwe auto.

Nadeel: Elk nadeel heeft zijn voordeel. De hoge aankooprijs is een nadeel, maar u mag wel de btw bij aankoop terugvragen en de auto in vijf jaar afschrijven. Vaak is de bijtelling bij een nieuwe auto niet hoger dan de afschrijving. Hoewel u bij privégebruik nog wel de bijtelling moet betalen, kunt u die kosten bijna wegstrepen tegen de financiële fiscale voordelen die gelden voor de aanschaf  van een nieuwe auto.

 

Boekhouder Hoofddorp

 

Auto van de zaak als occasion – de youngtimer

 

De aanschaf van een occasion, is de youngtimer als auto van de zaak zeer populair. Een occasion als youngtimer is een auto die vijftien jaar of langer geleden voor het eerst op kenteken is gezet. Het grote voordeel van een youngtimer is dat u slechts 35 procent van die dagwaarde moet bijtellen.

U dient de auto officieel te laten taxeren. Deze lagere dagwaarde scheelt aanzienlijk. Voordeel is dat u alle kosten zoals reparatiekosten, brandstof, parkeergeld en wegenbelasting van uw winst mag aftrekken.

Auto kopen of leasen

Behoudt u geld in kas, of gaat u lenen om een auto te kopen. Er zijn diverse soorten lease, Operational lease, financial lease, Short lease en private lease. Zeker de helft van de zakelijke auto’s wordt geleased. Lease is een soort huur. U betaalt rente.  Bij de ene lease wordt u eigenaar, bij de andere soort huurt u alleen. Bij lease heeft u geen aanschafkosten en meestal een nieuwe auto. Een goed visitekaartjes dus. Heeft u geen geld en wilt u nieuw rijden dan is dit een optie.

Maakt het u niet uit waarin u rijdt en wilt u zakelijk rijden kies dan voor de youngtimer.

 

Privé-auto en kilometers maken voor de zaak

 

De laatste optie die is om de auto die u privé heeft gekocht, ook te gebruiken voor uw zakelijke ritten. Dit heeft als nadeel dat de brandstof, onderhoud, wegenbelasting en verzekering niet als zakelijke kosten kunnen worden opgevoerd en dus niet aftrekbaar zijn. Maar er is wel een voordeel: u hoeft geen bijtelling te betalen. Wel doet u er verstandig aan om uw gereden zakelijke kilometers naar en van afspraken, bij te houden. U kunt die namelijk op uw verkoopfactuur zetten.

Voor elke zakelijk gereden kilometer mag de zzp’er een geldbedrag in rekening brengen. Die prijs per kilometer mag ook hoger zijn dan € 0,19 per km. Er is wel alleen € 0,19 per km als kosten aftrekbaar, dus in de regel onbelast. Bovendien mag u de btw op uw autokosten aftrekken voor uw zakelijke gereden kilometers. U dient dan wel een kilometerregistratie bij te houden.

 

 

Contact Boekhouder Hoofddorp

Bel ons op 06-13936399 voor meer info of mail naar info@zzp-boekhouder.nl