Kredietfonds voor mkb’ers

Kredietfonds voor mkb’ers.

Ondernemers die bij reguliere banken geen of moeilijk een lening rond krijgen, kunnen vanaf nu aankloppen bij Qredits. Dit nieuwe fonds verstrekt kredieten tot € 35.000. MKB-Nederland heeft jaren voor een fonds voor kleine kredieten gelobbyd, omdat juist die kredieten doorgaans lastig te verkrijgen zijn. Dit meldt Boekhouder Gezocht

Nog los van de kredietcrisis krijgen veel (startende) ondernemers bij de banken nul op rekest omdat ze onvoldoende onderpand hebben, een negatief track-record, of niet beschikken over de juiste diploma’s.

Kredietfonds voor mkb'ers

Qredits, de handelsnaam van de Stichting Microkrediet Nederland, wil zich van de reguliere banken onderscheiden door niet naar het verleden, maar juist naar de toekomst van de ondernemer te kijken. Ondernemersvaardigheden en de economische haalbaarheid van de plannen wegen zwaarder dan de voorgeschiedenis en de dekking. Als die kansrijk worden beoordeeld, belooft Qredits soepeler om te gaan met de kredietverstrekking.

Het nieuwe fonds wil ondernemers vertrouwen geven door positief, individueel en toekomstgericht naar het ondernemersplan te kijken. Na de kredietverstrekking staan coaches de ondernemer bij.

Qredits is een initiatief van het ministerie van economische zaken en de grootbanken (ABN Amro, Fortis, ING en Rabobank). Het fonds is een antwoord op het advies van de Raad voor Microfinanciering van vorig jaar om kleine ondernemers beter te informeren en te bereiken, coaching toegankelijker te maken en meer geld beschikbaar te stellen voor microfinanciering.

 

Boekhouder Gezocht