Curatorennet: faillissementen bouw gedaald

Curatorennet: faillissementen bouw gedaald

Goed nieuws voor de bouwwereld. Zo lijkt het wel. Het aantal faillissementen in de bouw is in augustus redelijk stabiel gebleven. Ten opzichte van juli dit jaar is er zelfs sprake van een daling. Dit beeld kan echter snel veranderen.

curatorennet

“Er is nog geen reden tot optimisme”, vindt Guus Landheer van Curatorennet die in september weer een groei in het aantal faillissementen verwacht. Vorige maand zijn 63 bouwbedrijven failliet gegaan. Ten opzichte van augustus 2008 betekent dat een stijging met 12,5 procent, maar het is hetzelfde aantal als in augustus 2007. Vergeleken met juli dit jaar is er zelfs sprake van een daling met 29 procent. Die maand gingen 89 bedrijven kopje onder, zo blijkt uit cijfers van Curatorennet.

Schuldsaneringen

Het aantal schuldsaneringen is in augustus uitgekomen op 13 tegen 10 een jaar eerder en 23 in 2007. In juli en juni van dit jaar werden 12 schuldsaneringen uitgesproken. Daarmee komt het totaal aantal insolventies in augustus uit op 76, 10 meer dan in 2008 en 10 minder dan in 2007. Zowel ten opzichte van juni als van juni dit jaar is sprake van een daling met meer dan 25 procent.

Boekhouder Gezocht

boekhouder zzp