Texel als balsem voor zzpboekhouder

Texel als balsem voor zzpboekhouder

Een dagje Texel bij een temperatuur van dertig graden kan interessant zijn. Zon, zee, strand, een stukje fietsen en daarna lekker genieten van een koel drankje in Den Burg.

texel

Duizenden Nederlanders en buitenlanders doen het. Ik zag ze op de boot vanuit Den Helder. Zij in korte broek en met zonnebril op weg naar hun verdiende ontspanning. Ik op weg naar een cursus voor SnelStart, een boekhoudpakket, dat ik onlangs had aangeschaft………

Over dit pakket niets meer dan goeds, het is gebruikersvriendelijk, overzichtelijk en goedkoop. De eis was dat ik een dag naar Texel zou komen, voor verdere uitleg van het pakket.

Gratis, werd er nog gezegd, in augustus hadden ze nog wel een plek. Met tegenzin stapte ik om 7,00 uur in mijn auto, maar achteraf viel alles mee, er was geen file, parkeren in Den Helder was gratis en de overtocht met de boot kostte slechts drie euro.

De dag werd een succes, de boottocht werkte ontspannend, het was een genoegen om de vakantiegangers te zien en zelf raakte ik ook in vakantiesfeer. De bus die me zou ophalen arriveerde op tijd en de locatie, een gerenoveerde boerderij met airconditioning, was zeer aangenaam. De uitleg van Dirk, onze cursusleraar voor een dag, was relaxed. Er was tijd genoeg voor het stellen van vragen, de dag vloog voorbij.

Dirk gaf ons wat handige tips en trucs, we kregen een lunch voorgeschoteld, genoten van de zon in de pauze en…..
ik weet weer dat ik niet per se naar Spanje hoef om een dag of een paar dagen van rust, natuur en zon te genieten.

Met dank aan SnelStart en Texel.
Zzpboekhouder

 

SnelStart