Tozo2 periode juni tm augustus

boekhouder-gezocht zet de regelingen op een rij.

  • Tozo1 voortgezet in Tozo2.

Na Tozo 1 komt er een ‘Tozo 2’, een soort bijstandregeling waarop de met geen of te weinig inkomsten een beroep op kan doen bij de gemeente. De eerste regeling ging over de maanden maart tot en met mei.

Bij Tozo 1 kreeg u als zzp’er ook een vergoeding als uw partner wel voldoende inkomen had. Bij Tozo2 is dat niet het geval.

Tozo2 vergoeding voor zzp’er

Er is een partnerinkomenstoets en dat is logisch. Het inkomen van uw fiscaal partner telt mee bij het bepalen van uitkering. U dient dit inkomen dan ook door te geven aan de gemeente. Komt het inkomen boven het sociaal minimum uit dan heeft u geen recht op de Tozo 2-uitkering.

Er is geen sprake van en vermogenstoets, en de levensvatbaarheid van uw zaak is ook niet van belang. Het inkomen wordt via de Tozo-regeling aangevuld tot het sociaal minimum en hoeft u niet terug te betalen.
Zzp’ers kunnen de Tozo 2 vanaf 1 juni tot met 31 augustus aanvragen bij de gemeente.

 

Tozo2 vergoeding voor zzp'er over juni tm augustus

TOGS-regeling: als u meer dan 30% omzetverlies heeft

Een maximale tegemoetkoming van uw vaste lasten voor maximaal € 20.000 voor de komende drie maanden. Voorwaarde is wel dat uw bedrijf minimaal 30 procent minder omzet moet hebben in deze periode. Voorheen was dat 20 procent. Met name de horeca en sportscholen en theaters lijken hiervoor in aanmerking te kunnen komen. TOGS is belastingvrij.

Bijzonder uitstel van betaling

De periode waarin getroffen zzp’ers en mkb’ers bijzonder uitstel van betaling kunnen aanvragen, is verlengd tot 1 september 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden betaald.
Ondernemers krijgen bij de eerste aanvraag direct 3 maanden uitstel van betaling.

Voor die 3 maanden hoeven ze maar 1 keer een verzoek in te dienen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw).

Daarnaast kan in dat verzoek apart bijzonder uitstel worden aangevraagd voor de andere belastingmiddelen.

Belastingrente en invorderingsrente

De belastingrente en invorderingsrente voor alle belastingmiddelen zijn tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.
Andere belastingmaatregelen.

Ook andere belastingmaatregelen worden tot 1 september 2020 verlengd. Het gaat hierbij onder meer om het urencriterium voor zzp’ers, de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en btw-vrijstellingen.

 

Lening

MKB-bedrijven kunnen nog steeds steun krijgen door een lening tot maximaal € 10.157. Het rentepercentage is verlaagd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *