mkb-winstvrijstelling

Souplesse met behalen urencriterium

Souplesse met behalen urencriterium

Souplesse met behalen urencriterium. D66-Kamerlid Van Weyenberg wil de zzp’er te hulp komen. Hij heeft een verzoek ingediend bij  minister Hoekstra en staatssecretaris Vijlbrief. Hij verzoekt soepelheid te betrachten over het urencriterium. Dit vormt de eis waardoor de zzp’er een beroep kan doen op zelfstandigen- en startersaftrek. De D66’er heeft Kamervragen gesteld over de gevolgen van de coronacrisis voor het urencriterium, de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek.

souplesse met urencriterium

Het D66-Kamerlid Van Weyenberg verwijst naar de 2009 en 2010. Toen werd besloten om bij twijfel soepelheid te betrachten over de aannemelijkheid van het urencriterium.

Dit Kamerlid wil weten of het kabinet bereid is om daar ook nu soepel mee om te gaan. En of het urencriterium voor 2020 kan worden aangepast door bijvoorbeeld de uren over de maanden waarin het noodpakket in werking is niet mee te tellen.

Ook wenst Van Weyenberg geinformeerd te worden welke andere mogelijkheden het kabinet heeft om soepelheid te betrachten. Hij wil weten of de kans er is om het urencriterium aan te passen bij de voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2020.

Zzp’er en ook nog in loondienst

Als u als zzp’ er werkt en u heeft naast uw bedrijf ook nog een baan –loondienst. Dat lijkt allemaal positief. U bent verzekerd via uw dienstbetrekking en pakt ook de voordelen van de ondernemer. Niet is altijd wat het lijkt. Wilt u in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek, dan dient u minimaal 1.225 uur in of voor uw bedrijf te werken. Een andere voorwaarde is echter dat u ook de helft van alle werkzame uren in uw bedrijf werkt en als zzp’er een hoger inkomen heeft dan als in loondienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *