Aanvraag voor uitstel van belasting versoepelt

Aanvraag voor uitstel van belasting versoepelt.

Deze aanvraag is eenvoudiger, en u kunt het uitstel ook vragen voor  meer belastingen, dan alleen de omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Uitstel van belasting simpeler

Als zzp’er wordt het eenvoudiger om langer dan drie maanden uitstel te krijgen. Het uitstel dat een zzp’er nu voor de omzetbelasting kan krijgen is telefonisch vier maanden. Dit gaat dan in na het ontvangen van de aanslag en het bellen met 0800-0543. Ook kunt u nu drie maanden schriftelijk uitstel aanvragen voor de omzetbelasting, maar ook voor de inkomstenbelasting.

 

 

aanvraag voor uitstel van belasting versoepelt

Grekening

Heeft u een bedrijf met personeel en heeft u een grekening, dan kan die gedeblokkeerd worden. U mag een verzoek indienen bij de fiscus. Deze kan dan het tegoed op deze rekeningen deblokkeren.

Dit was al mogelijk om uitstel te krijgen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting. Als u daar behoefte aan heeft komt daar nu tevens bij: de kansspelbelasting, accijns, verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, assurantiebelasting, verhuurderheffing, energiebelasting en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen.

Met betrekking tot al deze regelingen is het soepele uitstelbeleid tot in ieder geval 19 juni 2020 van toepassing.

Langer uitstel van belasting

Als u als zzp’er werkt en  heeft u een belastingschuld van minder dan twintig mille, dan kunt u langer uitstel verkrijgen. U dient dan wel het gevraagde bewijs te overhandigen waaruit u kunt laten zien  dat uw netto omzet fors zijn gedaald. Betreft het een schuld van meer dan 20k dan wil de fiscus een verklaring van bv uw accountantskantoor.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *