Box-3-Vermogen

Box-3-Vermogen . Iedereen wil de belasting in Box-3 zo laag mogelijk houden of ontlopen. Heeft u meer vermogen dan €30.846 of woont u samen en heeft u samen meer dan het dubbele, €61.692, dan kunt u voor 31/12 nog wat geld uitgeven.

Box-3-Vermogen

Slim is het om dat geld te spenderen aan zaken die in Box-3 niet belast zijn. En die zijn er wel degelijk. Denkt u aan auto’s, verbouwingen, meubels, zonnepanelen of een lange en tropische vakantie. Helaas is een vakantiehuis wel gewoon belast in Box-3.

Box-3-Vermogen

Heeft u echt een hekel aan belasting betalen, dan kunt u nog overwegen om uw zorgpremie voor 2020 in één keer voor uit te betalen in 2019.

Contact geld in huis is niet belast, mits het niet de €542 per persoon overstijgt. Heeft u kinderen die jonger zijn dan 18 jaar, dan is deze vrijstelling ook per kind van toepassing.

Er is een misvatting m.b.t.. het hebben van schulden. Deze schulden die u wellicht hebt verlagen uw box-3-pas nadat ze een drempel overgaan. In 2019 bedraagt die drempel €3100 voor alleenstaanden en het dubbele, – lees €6200 -voor fiscaal partners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *